Ca în fiecare an, între 15 martie- 15 aprilie, Direcția Silvică Dâmbovița marchează prin activități specifice „LUNA PLANTĂRII ARBORILOR”, eveniment important nu numai pentru regenerarea fondului forestier dar care a căpătat în timp un pronunțat caracter educativ în rândul populației de toate vârstele și în special în rândul tinerilor. Sunt tot mai dese parteneriatele cu silvicultorii și majoritatea elevilor cooptați participă cu plăcere la împăduriri și activități de ecologizare.
Potrivit directorului Petre Marin, au loc acțiuni de împădurire la subunitățile Direcției Silvice Dâmbovița, cu participarea personalului silvic și voluntarilor- elevi, studenți ori membri ai comunităților locale.
„În acest an avem multe acțiuni de educație forestieră și plantare puieți cu elevii în „Săptămâna verde”, majoritatea în perioada 24- 31 martie, dar și în aprilie. Avem încheiate protocoale de colaborare cu unitățile de învățământ care au solicitat participarea la astfel de acțiuni.
Legat de programul privind regenerarea pădurilor, prognoza pentru 2023 este de un total de 121 ha din care 37 ha regenerări artificiale și 84 ha regenerări naturale.
Pentru primul semestru al anului planul este de regenerare a 34 ha, din care 20 ha regenerări artificiale și 14 ha regenerări naturale.
Mai efectuăm 20 hectare de completări în plantațiile din anii precedenți. În campania de împăduriri din această primăvara vom folosi 148 mii de puieți forestieri, din care 54 mii bucăți de puieți de stejar pedunculat, 29 mii bucăți de puieți de gorun, 61 de mii de molid, 4 mii de plop. Vom efectua butășiri cu plop pe 15 ari, repicaje cu molid pe 10 ari, semănături cu salcâm pe 100 ari și cu glădiță pe 20 ari. În solar vom semăna 103 metri pătrați cu molid și larice”- a precizat directorul Direcției Silvice Dâmbovița.