Până pe 15 aprilie, silvicultorii dâmbovițeni sunt angrenați în campania de împăduriri și celelalte activități subsecvente „LUNII PLANTĂRII ARBORILOR”, eveniment important nu numai pentru regenerarea fondului forestier dar care a căpătat în timp un pronunțat caracter educativ în rândul populației de toate vârstele și în special în rândul tinerilor. Sunt tot mai dese parteneriatele cu silvicultorii și majoritatea elevilor cooptați participă cu plăcere la împăduriri și activități de ecologizare.
Ne-am convins încă odată de acest lucru cu prilejul unei acțiuni de împădurire pe raza Ocolului Silvic Bucșani, condus de ing. Marian Amuza. În vestita pădure Neagra, a fost împădurită integral o suprafață de 1500 de metri pătrați, fiind utilizați 6700 de puieți din specia stejar pedunculat. În ajutorul silvicultorilor au venit elevi de la Școala Gimnazială Finta, la acțiune participând Claudia Gilia, prefectul județului și ing. Petre Marin, directorul Direcției Silvice Dâmbovița. A fost o zi frumoasă, întregită cu vizita la Rezervația de Zimbri Neagra, cea mai mare din România și totodată o subunitate de referință a DS Dâmbovița. Un obiectiv întins pe 162 de hectare, populat cu exemplare somptuoase din această specie pe cale de dispariție.
Potrivit directorului Petre Marin, au loc acțiuni de împădurire la subunitățile Direcției Silvice Dâmbovița, cu participarea personalului silvic și voluntarilor- elevi, studenți ori membri ai comunităților locale.
„În acest an avem multe acțiuni de educație forestieră și plantare puieți cu elevii. Avem încheiate protocoale de colaborare cu unitățile de învățământ care au solicitat participarea la astfel de acțiuni.
Legat de programul privind regenerarea pădurilor, prognoza pentru 2023 este de un total de 121 ha din care 37 ha regenerări artificiale și 84 ha regenerări naturale. Pentru primul semestru al anului planul este de regenerare a 34 ha, din care 20 ha regenerări artificiale și 14 ha regenerări naturale”- a precizat directorul Petre Marin.
În această primăvară, în cadrul acțiunilor de împădurire organizate de Direcția Silvică Dâmbovița vor fi plantați peste 148000 de puieți forestieri.