Între 31 mai și 4 iunie, dâmbovițenii și nu numai sunt invitați să participe la manifestările culturale și sportive, la concertele, târgurile și expozițiile ce vor fi organizate cu prilejul Zilelor Județului Dâmbovița, ediția a II-a. Evenimentul a fost prefațat într-o conferință de presă chiar de președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, inițiatorul acestui demers cultural unic în țară, cum a subliniat maestrul Florin Georgescu, participant de asemenea la întâlnirea cu presa, în calitate de director al Centrului Județean de Cultură. Le-au fost alături vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, Dan Popa, secretarul general al județului și Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, instituție subordonată CJD, implicată de asemenea în organizarea și găzduirea manifestărilor.
Conferința a fost deschisă de președintele Corneliu Ștefan, care a prezentat cele mai importante repere ale programului:
„Vom organiza a doua ediție a Zilelor Județului Dâmbovița, eveniment deosebit de important pentru județul nostru, prin care dorim să atragem cât mai mulți participanți și nu în ultimul rând să promovăm din toate punctele de vedere Dâmbovița: din punct de vedere al culturii, al tradițiilor , al istoriei. Cred că toți dâmbovițenii merită să sărbătorească județul în această perioadă a anului. Îi așteptăm pe toți alături de noi! Vom avea invitați și din alte județe ale țării dar și din afară, din Republica Moldova.
Zilele Județului Dâmbovița vor debuta pe data de 31 mai, la ora 10:00, cu Maratonul Tradițiilor Dâmbovițene, la ora 13:00, va avea loc ședința festivă a Consiliului Județean, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, în cadrul căreia vom acorda al doilea titlu de cetățean de onoare al județului. După cum știți, anul trecut , când s-au împlinit 510 ani de atestare documentară am acordat primul titlu de cetățean de onoare Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon. La ora 14:00 va avea loc deschiderea Târgului meșterilor populari, apoi deschiderea Atelierului de gravură Mihai Gabriel Popescu. La ora 17:00 este programată a doua ediție a galei de excelență a Județului Dâmbovița, care se va desfășura la Cinematograful Independența, unde vor fi prezente personalități dâmbovițene dar și de la nivel central. Prima seară se va încheia la Curtea Domnească, unde va avea loc un spectacol de operetă.”
În continuare , președintele Corneliu Ștefan a trecut în revistă activitățile din zilele următoare, pe 1 Iunie fiind marcată și Ziua Internațională a Copilului. Vor fi activități în toate localitățile. La ora 9:00 va fi meciul de deschidere al Campionatului de fotbal, la Aninoasa. Vor fi spectacole susținute de copii, și vor începe celelalte competiții sportive. Pentru copii va fi un spectacol de teatru la Curtea Domnească iar seara se va încheia cu reprezentația „Vivat Revista”, susținut de trupa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, pentru prima dată în Județul Dâmbovița. Suita de manifestări continuă la fel de alert vineri și sâmbătă. Cu acest prilej va fi redeschis și Muzeul Scriitorilor, după un consistent proces de renovare. Nu vor lipsi concertele susținute de artiști de primă mână- Fuego, Ștefan Bănică Junior, Trooper, Andra, Smiley. Nu vor lipsi retroparada și, în premieră, va avea loc o competiție hipică de nivel național.
Florin Georgescu, directorul Centrului Județean de Cultură”
„Este o onoare pentru mine să reprezint Județul Dâmbovița și să facem o asemenea acțiune, cred că suntem primul județ din România care serbăm Zilele Județului și asta datorită oamenilor tineri și educați pe care îi avem la conducere.
Îmi face plăcere că am venit aici și vreau să ducem faima județului mai departe, ținând cont că avem niște branduri pe care trebuie să le promovăm. Fiind fosta capitală a Țării Românești, vrem să o facem capitala culturală măcar pentru patru zile! Am hotărât, împreună cu domnul președinte, să aducem cei mai reprezentativi artiști din toate genurile muzicale, și să promovăm Dâmbovița așa cum se cuvine!”
Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”:
„Este un moment foarte important și, în ceea ce ne privește ca instituție, ne-am propus să acoperim o arie cât mai largă. De aceea, pe pasionații de arheologie îi invităm atât la Muzeul de Istorie cât și pe șantierul de la Geangoești, unde vom deschide săpătura, astfel încât toți să poată vedea și înțelege cum a evoluat acel sit acum 5000 de ani. Vom organiza prima ediție anuală a „Salonului de grafică și pictură Marin Petre Constantin”, un concurs național cu deschidere și spre Republica Moldova, adresat copiilor din ciclul liceal. Redeschiderea Muzeului Scriitorilor va fi de asemenea un moment important, al cărui interior a fost refăcut cu sprijinul Consiliului Județean.”