Miercuri, 31 mai, Gala de Excelență a Județului Dâmbovița a reunit în sala primitoare a Cinematografului Independența elitele dâmbovițene, laolaltă cu personalități care au influențat în bine evoluția economică, socială și culturală a județului. Un eveniment în cadrul căruia președintele Corneliu Ștefan a premiat oameni deosebiți, care au contribuit ridicarea județului nostru. Personalități din domeniile cultural – educațional, sanitar, artă, muzical, științific, administrativ, politic, dar în același timp au fost premiate și performanțele roboticienilor dâmbovițeni.
Președintele CJD a acordat „Diplome de Excelență” academicianului Georgeta Filitti, membru al Academiei Române, ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, dirijorului român, maestru în arta corală, Voicu Enăchescu (post-mortem), Doina Banciu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, prof. univ. dr. Ion Cucui – fost rector al Universității Valahia Târgoviște (post-mortem), lui Liviu Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prof. univ. dr. Mihai Oproiu, pictorului târgoviștean Mihai Șerbănescu, coregrafului Gheorghe Văduva, echipelor de roboticieni ROBOT X și ROBOT Z, coordonate de prof. Daniela Floroiu, prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, fostului primar al comunei Doicești, Mircea Ismail – cel mai longeviv primar din România, prof. Alina Mavrodin Vasiliu, directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.
„Suntem un județ cu o istorie bogată, cu Târgoviște- capitala Țării Românești, Mircea cel Bătrân stabilindu-și reședința domnească aici. De-a lungul secolelor, Târgoviștea a fost principala Cetate de Scaun, de aici ducându-se o politică de independență sub domnia a numeroși voievozi. Cei 511 ani de la prima atestare scrisă a județului nostru sunt un bun prilej de a recunoaște performanțe remarcabile și de a valida munca de o viață a unor oameni care au excelat în diferite domenii sau cum se va întâmpla astăzi pentru a-i încuraja pe cei aflați la început de drum. Astăzi onorăm excelența oamenilor de lângă noi. Este un moment special, un moment în care le mulțumim tuturor celor care au reușit să schimbe în bine viața județului nostru, dar și modul în care județul Dâmbovița este perceput. În egală măsură, Gala de Excelență este dedicată celor aflați alături de noi, și motivul este unul firesc și puternic în același timp, Dâmbovița este un județ respectat datorită fiecăruia dintre dumneavoastră și a eforturilor pe care le faceți în fiecare zi. Indiferent de domeniul de activitate, contribuția domniilor voastre se regăsește în tot ceea ce se clădește în județul nostru. Fie că vorbim de sănătate, de învățământ, de cultură, de mediul de afaceri, fie că ne referim la infrastructură, cu toții avem un merit în implementarea unor proiecte deosebit de importante pentru județul nostru. O spun de fiecare dată, tot ceea ce se întâmplă în Dâmbovița se datorează muncii de echipă și sprijinului pe care ni-l acordăm unul celuilalt. De aceea vreau să vă asigur de tot respectul meu și al colegilor mei pentru tot ceea ce faceți în folosul comunității dâmbovițene. Sunt mândru că pot lucra cu dumneavoastră, sunt mândru că pot lucra cu fiecare dintre dumneavoastră în proiectele pe care Dâmbovița le are astăzi. Și-au depășit de foarte multe ori limitele, pentru o mare parte dintre noi sunt o sursă de inspirație, sunt oameni datorită cărora mulți ne-au urmat și dezvoltat și pasiunile. Le mulțumim tuturor celor care, prin eforturile lor, ne-au învățat extrem de multe. Profesorilor, artiștilor, profesioniștilor din multiple domenii, le suntem recunoscători pentru contribuția lor la evoluția noastră, dar și pentru dezvoltarea economică a județului nostru și, nu în ultimul rând, administrativă. Cadrele didactice ne-au împărtășit cunoștințe și ne-au așternut în față lumea vastă a istoriei, dar ne-au și îndrumat în domenii precum științele naturii, inginerești și aplicative, dar și în diverse discipline.
Au fost premiați oameni care și-au pus amprenta în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea județului nostru, a localităților dâmbovițene, influențând în bine viața comunității noastre. Suntem mândri să-i avem în comunitatea noastră. MULȚUMESC tuturor celor care au avut un impact negativ asupra vieții noastre și care ne-au învățat multe lucruri de valoare în această călătorie a învățării și a descoperirii”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.